Tingenes internet som du må eje for at have et ægte smart-hjem

Tingenes internet som du må eje for at have et ægte smart-hjem

Tingenes internet, også nogle gange bedre kendt som Internet of Things eller IoT, bliver mere og mere udbredt. I denne artikel kigger vi på de absolut nyeste trends, og på hvilke elementer, du bør inkorporere i dit hjem, hvis du ønsker at have et opdateret og relevant smarthome.

Hjem der er mere sikre

En af de helt store trends har været at gøre vores hjem mere sikre. AI (kunstig intelligens) har blandt andet gjort overvågnings- og sikkerhedskameraer mere intelligente end nogensinde før. Flere af dem kan nu bedre genkende ansigter, opdage bevægelser og endda også fungere som røgdetektor. De kan også forbindes direkte til din smartphone, så du har det fulde overblik.

Energieffektive løsninger

Med den voksende bekymring for vores miljø og klimaforandringerne, som vi ser rundt om i verden, er det blevet endnu mere populært at finde energibesparende eller energieffektive løsninger til hjemmet. Samtidig gør det os husejere i stand til at spare mange penge på elektricitet. I dag kan du for eksempel købe smartplugs, der kan hjælpe dig med at overvåge dit energiforbrug i realtid.

Smartere apparater

Flere og flere apparater i vores hushold bliver digitaliserede eller computeriserede. Mere avancerede køleskabe kan eksempelvis begynde at spore, hvilken madtyper befinder sig i det, og så kan det registrere holdbarhed og mere via stregkoder. Der er ingen grund til at tro, at disse tendenser ikke vil sprede sig til andre genstande i hjemmet, og du vil snart kunne modtage beskeder direkte på din smartphone uden at skulle lave en indkøbsliste.

Interaktivitet

Vi har allerede set dette sprede sig til flere områder. Med Alexa og Siri kan vi tale direkte til vores apparater, og de kan svare på vores spørgsmål, tænde vores radio, vise os vej og meget mere. Vi har også set det på gaming-fronten, hvor man ikke længere behøver at holde et joystick, men kun behøver at bevæge sig foran skærmen, hvorefter historien i videospillet udfolder sig. Du kan interagere med teknologien helt gnidningsfrit.

Fremtiden for IoT

Vi ser det kun som om, at der er en vej – og det er fremad.

Smarthomes og dets teknologi vil kun blive vigtigere i fremtiden, eftersom vores behov ændres. Vi vil kræve mere af teknologien omkring os. Vores hjem vil højst sandsynligt skulle blive bedre til at rense luften automatisk, efterhånden som forurening stiger. Vores toiletter og selv lysindstillinger bliver mere intelligente og kan indstilles til hver enkelt familiemedlems særskilte behov.

Vi ser også, at folk stiller større krav til underholdning i hjemmet. Folk vil have mere fængslende oplevelser i form af 3D og 4D i stuen, når de ser film, eller vil være i stand til at stå op, røre armene og snakke med folk, når de gør brug af deres Unibet free spins, mens de spiller slots. Folk er ikke længere tilfreds med teknologien, som den ser ud på nuværende tidspunkt, og de ønsker ægte forandring.

Hvad der måske engang lignede en fjern, fjern fremtid, ser ud til at kunne blive virkelighed inden for en meget kort periode.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)