Spændende festivaler verden over

Tager man til Mardi Gras i New Orleans, er det blandt andet sådan nogle flotte udklædninger, man kan møde.

Vinteren er så småt begyndt at slippe sit tag i Danmark, og man kan nu øjne forårets lyse tider. Det betyder, at det snart er sommer, og med sommeren kommer festivalerne. Sol, godt selskab og skøn musik. Men selvom de fleste nok overvejende forbinder ordet ’festival’ med musik, så findes der mange andre virkelig spændende og underholdende former for festivaler rundt om i verdenen. Denne artikel inviterer læseren en tur med til de mange forskellige festivaler, der findes, mens man kan begynde at overveje de sjove ting, man skal have med på en festival.

Tag til Mardi Gras i New Orleans

I den farverige og historiske by New Orleans finder man i det franske kvarter den årlige Mardi Gras-festival, der bliver besøgt af mange tusinde mennesker. Dagen kaldes også for Fat Tuesday og markerer den sidste almindelige dag før fasten. På denne dag spiste folk sig mætte i fed og næringsrig mad, mens de festede. Den flotte parade har været afholdt lige siden 1857, og i dag er den et virvar af farver, flotte paradevogne, store kostumer og fest i gaderne. Mardi Gras er virkelig en oplevelse værd.

Oplev de store pokerstjerner helt tæt på

I løbet af årene har det været afholdt en række spændende pokerfestivaler. For eksempel har online-platformen PokerStars været vært for en række festivaler, der blandt andet er blevet afholdt spændende steder som i London, Hamburg, og Marbella. Pokerfestivaler er fulde af forskellige poker-events, professionelle spillere og spændende spil, hvor den, der sidder med de bedste poker hænder, kan vinde adgang til endnu større turneringer. Der er altså dømt spænding for alle pengene, og det er bestemt også muligt at spille med som ikke-professionel.

Oplev vinteren i Canada

IMAGE>>>>https://images.unsplash.com/photo-1660426032757-084bf8d26891?w=600&auto=format&fit=crop&q=60&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxzZWFyY2h8M3x8d2ludGVyJTIwZmVzdGl2YWx8ZW58MHx8MHx8fDA%3D >>>> Foto af Asif Ali Caption: Oplev den fantastisk vinterfestival Winterlude i Canada.

Hvert år i januar eller februar kan man tage til Quebec City og opleve Winterlude – en helt igennem fascinerende festival, der hylder vinteren. Festivalen er dog også iskold, for gaderne er fyldte med fantastiske og flotte isskulpturer og masser af lys. Oplev det kæmpestore palads af is, der danner ramme om de mange forskellige aktiviteter. Aktiviteterne inkluderer, udover de flotte skulpturer, muligheden for at stå på skøjter på en isbane, deltage i et kapløb med kanoer af is ad St. Lawrence-floden og lytte til skøn musik, mens man drikker varm kakao og spiser lækker streetfood.

Tag til Obon-festival i Japan

I mere end 500 år har den tre dage lange Obon-festival i august dannet ramme om japanernes fejring af deres forfædre. Man kan opleve lækker, traditionel mad, se Bon Odori-folkedansene og opleve byen oplyst af store bål, der bliver tændt rundt omkring. De største af bålene bliver arrangeret og tændt, så de ligner de japanske skrifttegn, kanji.

Det er en festival, hvor japanerne samles og mindes deres forfædre og afdøde familiemedlemmer og tager små ofringer med til templerne. Ved festivalens afslutning søsættes et stort antal oplyste papirlanterner på floderne, der skal hjælpe de døde med at finde tilbage til deres egen verden.

Día de los Muertos i Mexico

En anden farverig og traditionsrig festival, der helt sikkert er et besøg værd, er Día de los Muertos i Mexico. Den meget besøgte festival finder sted mellem den 31. oktober og 2. november og kaldes populært for De Dødes Dag. På denne dag samles familier og beder for deres forfædre. De pynter deres hjem, og gaderne bliver fyldt med farverige dekorationer. Der er fest og farver i gaderne, mens folk synger og danser og familier samles fra nær og fjern og fejrer livet og mindet om deres afdøde familiemedlemmer.

Tag til Indien og fejr Diwali

Sidst skal vi til Indien, hvor der fra midten af oktober til midten af november fejres Diwali. Denne festival hylder lyset og fejres på tværs af religioner landet over. Det er en fejring af lysets triumf over det mørke, og selvom det fejres lidt forskelligt, alt efter om man er Hindu, Sikh eller Jain, er der garanti for masser af lys fra både farverige lamper, lanterner og fyrværkeri. Der er også rigeligt med sang, dans og musik, og folk giver hinanden gaver og lækker mad.

Der er med andre ord nok at give sig i kast med, hvis man vil opleve festivaler i andre kulturer. Det er bare med at vælge en destination og et tidspunkt, og så rejse afsted.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)